Σπεσιαλιτέ Πηλίου Μαγνησίας.
Υλικά
Κόβουμε το
λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και
το τηγανίζουμε ελαφρά. Πλένουμε τις
πιπεριές και τις κόβουμε σε μακρόστενα
κομμάτια. Τις τηγανίζουμε ελαφρά για να πάρουν
γλυκιά γεύση. Στο μεταξύ έχουμε βάλει
στη φωτιά μια κατσαρόλα με την τριμμένη
ντομμάτα, αλάτι και μόλις πάρει μια βράση
ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές καθώς επίσης και
το λουκάνικο .
Τα αφήνουμε
να σιγοβράσουν με λίγο νερό. Αν το
λουκάνικο μας έχει αρκετό λίπος δεν
βάζουμε καθόλου λάδι για να μην μας
γίνει πολύ λαδερό, αν όχι προσθέτουμε
το ανάλογο.
Σημείωση: Πρέπει να προσέξουμε πολύ στην αγορά των λουκάνικων, επειδή πρέπει να είναι καυτερά, όχι φρανκφούρτης ή κάτι παρόμοιο.
Παραγωγή:
Σωκράτης Τεκίδης
Κώστας Χατζίδης